Nieuwsbrief.

Er zijn voor Lampung een paar belangrijke ontwikkelingen te melden die ook voor ons van belang zijn.
Al heel wat jaren bestaan de plannen voor de tolweg die Bakauheni op de zuidpunt van Sumatra zal verbinden met Banda Aceh in het Noorden. Dat is een afstand van 2818 km. De weg voert langs Bandar Lampung, Palembang, Djambi, Pekanbaru en Medan naar Banda Aceh. Aftakkingen zijn voorzien naar Bengkulu, Padang en Sibolga.

Op 30 april 2015 heeft President Joko Widodo het officiële startsein van het project gegeven. Daarbij heeft hij bekend gemaakt dat het in de bedoeling ligt het traject tot Palembang, dat circa 400 km lang is, in augustus 2018, als de SEA Games worden gehouden in Palembang en Jakarta, geheel in gebruik zal kunnen zijn. Onlangs is bekend gemaakt dat het in Juni 2018 gereed zal zijn.
Van het eerste deel, van Bakauheni tot Terbanggi Besar met een lengte van circa 140 km zijn op 21 Januari 2018 al twee delen officieel geopend.Dat is goed nieuws voor iedere ondernemer in Lampung.
Voor AG Hotel dan Restoran ligt de aansluiting aan de tolweg nabij Lematang op een afstand van ongeveer 30 km, zodat dan de rit naar of van Bakauheni in een uur kan worden afgelegd.

Een andere goede ontwikkeling is de uitbreiding van de luchthaven Raden Inten II van Tanjung Karang. Daar wordt de startbaan verlengd en wordt een taxibaan aangelegd, zodat landende vliegtuigen niet meer via de startbaan naar het platform hoeven te taxiën. Dat vergroot de capaciteit van de luchthaven.
In de toekomst moet Raden Inten II de status van internationale luchthaven krijgen.
Een belanrijke verbetering is ook het grotere aantal vluchten op meer steden dan voorheen toen alleen op Jakarta werd gevlogen.
Als de tolweg gereed is zal de luchthaven ook een directe aansluiting krijgen aan de tolweg.

Management AGBersama